Drie karakteristieke duurzame woningen.

Woningen voor starters en senioren

Woningen met een verhaal!

In deze voormalige R.K. Jongensschool met onderwijzerswoning worden 3 karakteristieke duurzame woningen gerealiseerd.

Het nieuwbouwproject Veldmeester zal gaan bestaan uit 9 grondgebonden woningen. Aan de voorzijde van het perceel wordt het monumentale schoolgebouw met behoud van de oude karakteristieke elementen als siermetselwerk en vensters met wenkbrauwbogen getransformeerd tot 3 grondgebonden woningen. Elke woning beschikt hierbij over een eigen tuin met achterom. Op het achter terrein zullen levensloopbestendige patiowoningen worden gerealiseerd. 

De 3 woningen binnen de transformatie zijn reeds verkocht. De verkoop van de patiowoningen start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024.

Voor een woning in de voormalige jongensschool, worden er 2 varianten aangeboden:

Interesse?

De keuze ligt uiteraard bij jou

Woning 1

Deze voormalige onderwijzerswoning met een beukmaat van ca. 9,5 m en een oppervlakte van ca. 126 m2 (GBO) vormt een ruime hoekwoning binnen het monumentale complex aan de Voorstraat in Velddriel. De diverse details in de gevel geven het gebouw een karakteristieke uitstraling die kenmerkend zijn bij de bouwstijl van deze voormalige jongensschool uit 1880. De tuitgevel geeft de woning een solide en robuuste uitstraling.

Woning 2

In de voormalige klas van de jongensschool worden twee fraaie loftwoningen gerealiseerd. Woning 2 heeft een beukmaat van bijna 6,3 m en een oppervlakte van ca. 101 m2 (GBO). De woning zal worden onderverdeeld over diverse niveaus waarvan de begane grond en de eerste verdieping op speelse wijze middels een vide met elkaar in verbinding staan. Daarnaast is er nog een ruime zolderverdieping.

Woning 3

Op de rechterhoek van de voormalige jongensschool is woning 3 gevestigd. Deze hoekwoning heeft een beukmaat van ruim 6 meter en een oppervlakte van ca. 96 m2 (GBO).

De indeling van deze woning is nagenoeg hetzelfde als woning 2 alleen dan gespiegeld. De grote, karakteristieke ramen aan de voor- en zijkant van de loftwoning zorgen voor veel lichtinval en geven een stijlvolle uitstraling.